Wie zijn wij?

St. Stefanus

Scouting St. Stefanus is een Scoutingvereniging in het bos aan de Vest  in Valkenswaard. We zijn een jeugdvereniging waar elke zaterdag, door de leiding, een verrassende en uitdagende opkomst wordt georganiseerd.

Scouting St. Stefanus is al sinds 1960 gevestigd in Valkenswaard en zal voor vele geen onbekende zijn. We helpen regelmatig bij activiteiten in Valkenswaard. 

Een dynamische groep

Op dit moment heeft de groep  leden in de leeftijd variërend 5 tot 50+.  Bijna alle acitivteiten vinden op zaterdag plaats op het terrein rondom ons gebouw aan de Vest.
We zijn zelden in het gebouw te vinden want het staat namelijk op een prachtig terrein en het grenst aan een mooi stuk bos. Ook is er een veldje de wolberg dichtbij het gebouw waar we veldspellen doen en regelmatig een vuurtje maken. 

We zijn als groep altijd in ontwikkeling. We hebben voor de jeugdspeltakken een aantal doorlopende leerlijn gemaakt. Hierin staan alle dingen die we een jeugdlid proberen mee te geven tijdens zijn of haar tijd bij Scouting St. Stefanus. Hierdoor kan een jeugdlid zich verder ontwikkelen bij de volgende speltak. Dit zijn de gebieden waar wij aan werken tijdens de opkomsten:

 • Koken: van het bakken van een broodje boven het vuur tot het koken voor de groep
 • Hike: van het lopen van een speurtocht tot het maken van een hike met uitdagende routetechnieken
 • Spel: van samen spellen tot het zelf bedenken van een gaaf nachtspel in het bos
 • Vuur en hout: van voorzichtig zijn met vuur tot op alternative wijzen een vuurtje aankrijgen
 • Kamp: van logeren tot het organiseren van je eigen zomerkamp

Dit gebeurt altijd op een manier die past bij de leeftijd en zal vaak in een spelvorm worden aangeboden aan de jeugdleden. Hier zorgt de leiding voor

Leiding 

Onze leiding zijn vrijwilligers die kinderen graag een leuke en uitdagende vrijetijdsbesteding geven op zaterdag en tijdens de kampen die wij organiseren. Er zijn veel vrijwilligers bezig om dit allemaal te realiseren. Tegelijkertijd is er ook altijd plaats en ruimte voor nieuwe enthousiaste leiding die de bestaande leiding teams kunnen aanvullen met frisse, leuke ideeën en energie. Als leiding bij St. Stefanus ga je met andere samen werken om voor de jeugdleden een leuk programma te maken. 

Ben je:

 • Creatief of goed in improviseren
 • 3 á 4 uur in de week beschikbaar
 • Verantwoordelijk
 • Een teamspeler

Wij bieden jou:

 • Ruimte om je kennis te ontwikkelen
 • Een bedrage leveren aan ontwikkeling van kinderen
 • Energieke omgeving
 • Tal van activiteiten voor onze vrijwilligers zoals trainingen, fun-activiteiten en gezelligheid

Hebben we je je intresse gewekt? Neem dan contact met ons op.

Organisatie

Een scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd.
Zo kent de groep  Bevers, welpen, en scouts. Iedere speltak heeft een eigen leidingteam waarvan één persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Onze Scoutinggroep wordt geleid door een bestuur. Contactgegevens vindt u op de pagina’s van de verschillende speltakken of op de pagina contact.

Regio Zuidoost-Brabant
De regio

Scouting St. Stefanus valt binnen de regio Zuid-Oost Brabant. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting St. Stefanus behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.

Lees op de pagina verder over wat we bij scouting allemaal doen.

Beheerstichting


Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. 
Het bestuur van deze stichting draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging. 
Naast de financiële kant houdt het stichtingsbestuur zich bezig met het beheer van de accommodatie en de materialen.