Scouts

Een scout is tussen de 11 en 15 jaar en heeft zin in actie!
De focus ligt op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden.
Een scout werkt samen en helpt elkaar als er problemen zijn. 
Ze leren een ander te respecteren.

Geen thema meer

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een overkoepelend thema, zoals bij de bevers (5-7 jr.) of de welpen (7-11 jr.) wel het geval is. Wel wordt er vaak gewerkt met thematische onderwerpen tijdens de wekelijkse opkomsten (zie Programma). Ook tijdens kampen wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een uitdagend programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

Doorlopende leerlijn

De scouts leren (een deel van) een opkomst organiseren en worden op deze manier alweer meer zelfstandig en zien wat het betekent verantwoording te krijgen.
Ze worden gestimuleerd om door te groeien en leiding te geven aan een klein groepje van scouts.
Deze scout wordt een patrouille leider genoemd.
Daarnaast leren ze ook nu weer meer vaardigheden in hun specialiteit.

Programma’s

Bij de Scouts krijg je het echte Scouting-gevoel. Zo leer je er veel technieken, zoals hakken, pionieren, het maken van een kampvuur en het bouwen van een vlot. Maar je leert er ook koken, iets wat goed van pas komt op het jaarlijkse zomerkamp. Bij de Scouts is er tevens veel ruimte voor sport en spel, iets wat ze het liefst buiten doen als het goed weer is.

Kamp
Op kamp gaan met de Scouts is een echt avontuur: je slaapt een hele week in een tent, je kookt je eigen eten en je zit ’s avonds gezellig met z’n allen bij een lekker kampvuurtje. Normaal gaan de Scouts ergens in een bosrijke omgeving in Nederland op kamp, maar ook is het mogelijk dat ze ons mooie land verruilen voor een buitenlandse bestemming in de Benelux. Op die manier komt iedere Scout dus ook keer in het buitenland. Op kamp trekken de Scouts er vaak op uit in de omgeving van hun kampterrein om daar allerlei leuke, gezellige, actieve of spannende activiteiten te doen.
Helaas zijn er niet altijd WC faciliteiten aanwezig op de kampterreinen. Dat word dus zelf een WC bouwen! Een zogenaamde H.U.D.O.(Houd Uw Darmen Open). 😉

De Scouts leren hoe ze hun eigen tent moeten opzetten. Een kamp is dan ook het ideale moment om uit te proberen of de tent ook daadwerkelijk een beetje goed staat.
Een seizoen kan je niet beter afsluiten met een wat groter kamp.

Carnaval

Carnaval De Scouts hebben een gezonde bodem gelegd voor de carnaval, zelfgemaakt stokbrood en tomatensoep op open vuur.Veul leut allemaal deze carnaval!

Lees meer

Zomerkamp

We zijn ook begonnen aan de voorbereidingen voor het zomerkamp. Er zijn o.a. nieuwe koelboxen, patrouillekisten en twee nieuwe tenten aangeschaft. De eerste, een patrouilletent...

Lees meer

Van de scouts leiding

De afgelopen weken hebben de scouts in wisselende groepjes gewerkt aan hun eigen fluitkoord. De eerste zijn bijna af! Een groot compliment want de knopen zijn best lastig,...

Lees meer