Explorers gaan van start!

We zitten al even in de overgangsfase, maar in januari gaan we dan echt officieel
starten met een gloednieuwe speltak: de EXPLORERS!

Explorers zijn jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar.
Om met een flinke groep te beginnen, en om vrienden niet op te splitsen zijn er enkele scouts al op hun 14e over gegaan. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. We zijn ontzettend blij met deze uitbreiding,
die zal worden begeleid door drie enthousiaste vrijwilligers. We stellen ze graag aan je voor.

Ik ben Geert van Rennes, 33 jaar, op mijn 9e begonnen als jeugdlid bij Stefanus en loop er
nog altijd met veel plezier rond. In het verre verleden ben ik beverleiding geweest, enkele
jaren geleden scoutsleiding en draai inmiddels 6 jaar mee in het bestuur. Omdat het bestuur op woensdagavond samenkomt kennen de meeste mij vooral als friet-haler op de zaterdagmiddag voor na het draaien.

Naast scouting werk ik in de machinebouw en ben graag buiten. Samen met mijn vriendin Carolien (welpenstaf Sahi) en hond Nacho zijn we onlangs verhuist naar een huis in de bossen, tegen de Belgische grens. Ondanks dat we nog flink aan het verbouwen zijn, wonen we er al met veel plezier. Een paar explorers ken ik nog van toen ik scout staf was. Ik kijk er erg naar uit om met deze enthousiaste groep te beginnen!

Ik ben Wouter Manders 42 jaar, sinds kort ben ik leider van Explorers. Ik heb in mijn jeugd heel wat jaren met veel plezier doorgebracht bij Stefanus. Gestart bij de Bevers en zo doorgegroeid naar de Welpen, Verkenners en Rowans. Gelukkig is er nog niet veel veranderd. Sinds mijn zoontje bij de welpen zit, trok me het wel om leiding te worden.
Leuk om er samen met een groep enthousiaste gasten en leiding iets leuks van te 
maken.

Hopelijk worden de huidige regels snel wat versoepeld en kunnen we op de vrijdagen gaan draaien.

Ik ben Peter van de Paal. De meesten noemen mij Peer. Ik ben bijna 51 jaar.
Ik werk als kraanmachinist in de wegenbouw. In het verleden heb ik met veel plezier de rowans gedraaid en ik vind het ook weer leuk om in dit team deel te nemen. 
Ik hoop dat we samen een mooie tijd hebben bij de Explorers.