RSW: Adventure in the hidden valley

In het weekend van 28 t/m 30 april deden twee patrouilles van de scouts speltak mee aan de RSW, ofwel de Regionale Scouting Wedstrijden. Dit jaar in het thema van ‘Adventure in the hidden valley’. Samen met tien andere scou-tinggroepen uit de regio waren we te gast bij Scouting St. Nicasius in Heeze.

In totaal streden 19 patrouilles met elkaar om de beste patrouille uit de regio te worden. Naast het wedstrijdelement werd er tegelijkertijd natuurlijk ook veel plezier gemaakt met elkaar. Iedere patrouille kreeg een kampterreintje toegewezen waar ze zonder hulp van de staf een tent moesten opzetten, een keuken pionieren en een heuse driegangen maaltijd moesten bereiden.

Natuurlijk kon ook een tocht niet ontbreken waarin de patrouilles op eigen houtje door de bossen moesten navigeren. Met behulp van een oleaatje, door-steek-op-de -kaart, een kruispuntenroute en nog veel meer andere tochttechnieken navigeerden de scouts van post naar post. Op elke post konden ook nog punten worden verdiend door een opdracht of een spel te spelen.

Gedurende het weekend was er ook tijd voor spellen en sportieve opdrachten. En natuurlijk waren er de creatieve opdrachten zoals het knutselen van maskers. Toen op zondagmiddag alle kampterreintjes weer helemaal opgeruimd waren was het tijd voor de uitslag. Dat begon met het verdelen van de totems. Onze patrouille de Belillen hadden de mooiste totem ingeleverd en mochten er daarom als eerste eentje kiezen om mee terug te nemen naar onze blokhut.

Daarna werd de uitslag bekend gemaakt. De Haviken behaalden geheel zelfstandig de 15e plek, een super prestatie voor een patrouille die als eerste zonder leiding hulp meedoet! En de Belillen eindigden op een mooie 4e plaats.
Al met al kijken we terug op een geslaagd RSW weekend waarin alleen het weer wat beter had gekund.

Na een leuk RSW weekend met andere scouting groepen uit de regio, hebben we besloten een gezamenlijke scoutsactiviteit te organiseren voor de scoutinggroepen uit Valkenswaard. Houd zaterdag 24 de hele dag vrij voor een draaidag samen met de scouts van St. Maarten en Dick van Toor.