Scouting vlooienmarkt

Op zaterdag 1 oktober 2022 wordt voor de 47e keer de Scouting Vlooienmarkt op de Markt in Valkenswaard gehouden. Scoutinggroepen Sint Maarten en Sint Stefanus verkopen dan weer veel gebruikte spullen. Deze spullen zijn door de leden het afgelopen weekend opgehaald. De markt duurt van 11.00 tot 16.00 uur.  Om 12.00 uur is er een veiling van waardevolle spullen. 

Leden van Scoutinggroepen St Maarten en St. Stefanus haalden vorige week veel spullen op, zoals huishoudelijk artikelen, glaswerk, aardewerk, speelgoed, boeken, kleding en lampen. Deze spullen worden tijdens de vlooienmarkt verkocht in marktkramen. Ook zijn er veel losse spullen te koop zoals fietsen, kleine meubels enz.

Gratis toegang

De toegang is zoals altijd gratis. Om 11.00 uur gaan de hekken open voor de start van de verkoop. Achter de kramen staan de scoutingleden, leiding en ouders die hun koopwaar voor een redelijke prijs graag aan u willen verkopen.

Veiling

Ook dit jaar verkopen ze waardevolle spullen bij opbod tijdens een veiling. Deze begint om 12.00 uur. Een enthousiaste veilingmeester biedt de spullen aan, de hoogste bieder wordt eigenaar.

Versnaperingen

Er worden niet alleen spullen verkocht. Er is ook een marktkraam met drank en hamburgers.  En de terrassen van de caf├ęs rond de markt zijn open.

U bent van harte welkom op de vlooienmarkt op zaterdag 1 oktober op de Markt in Valkenswaard.

Natuurlijk hopen de scoutinggroepen dat u iets koopt om ze te steunen.

De opbrengst gebruiken ze voor de aanschaf van scoutingmateriaal, zoals tenten, of kampeerspullen. Of om iets in de blokhut op te knappen.