Geniet van de lente

 

Door al die zonneschijn komen er meer dieren, meer bloemen en meer groen!
We zien de krokussen opduiken uit de grond en er komen nieuwe blaadjes aan de bomen en struiken. Ook is het voor veel dieren nu tijd om wakker te worden. Ze ontwaken uit hun winterslaap en de natuur biedt hen weer vol op eten aan. Het voorjaar lokt een hele boel trekvogels terug. Deze vogels hebben de winter overgeslagen en waren op vakantie in de warme gebieden van de wereld. Omdat het bij ons nu ook lekker weer wordt keren ze terug om hier van het landschap te genieten.

Lente

“Als de vogels de plek van je wekker innemen”

Loesje


De lente, ook wel het voorjaar genoemd, begint als de nacht en de dag even lang duren. Tijdens de lente-equinox komt de zon precies in het oosten op en gaat perfect in het westen onder. De zon volgt dan precies de evenaar. Dat betekend dat de zon over het midden van de aardbol schijnt. Aan het begin van de lente is het niet altijd meteen lekker weer. Het kan ’s nachts nog best wel eens vriezen. En heel soms sneeuwt het nog in april.
Wel is het aan het begin van de lente tijd voor Pasen. Dit lentefeest valt altijd 40 dagen na carnaval. Pasen kan niet zonder een mooi geschilderd eitje, en daar hebben we nu allemaal tijd voor! Dus wensen wij iedereen een zalige lente toe en een prachtig Pasen!

Blijf alsjeblieft allemaal gezond en knuffel zo af en toe eens een boom!
Liefs St. Stefanus