Klokje-rond-kamp

Klokje-rond-kamp

Tja, en zo mochten we door corona niet overnachten met het kamp. Even leek het niet door te gaan, maar met de vondst van het klokje-rond-kamp was er toch een prima alternatief. Goed uit-geslapen en gewapend met zakmes en zaklamp kwamen de scouts naar het kampeerterrein. Klaar om te beginnen met een paar uurtjes “strategische de vloer is lava met een vleugje bus-kruit.” De scouts gingen zo creatief om met de vele mogelijkheden die er waren om het spel naar je eigen hand te zetten dat de wedstrijdleiding tussentijds een paar keer de spelregels moest bij-stellen. Top gedaan van al die strategen!

De middag begon vervolgens met de installatie van onze nieuwe scouts: Finn, Jamiro, Juul, Levi, Loek, Pepijn, Sam, Thieme. En de trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s konden het allemaal online via teams volgen. Ook de nieuwe scoutsleiders Chris en Joerie zijn geïnstalleerd.

De rest van de middag konden de patrouilles op zoek naar de Mol. Hard werkend aan hun eigen opdrachten zoals tenten zetten, pionieren en kaartlezen, hielden ze scherp in de gaten welke lei-der hun noeste arbeid probeerde te saboteren. Dat bleek nog lastig, totdat bekend werd wie het was. “Jeetje, dat valt echt op als je het weet” was een veelgehoorde verzuchting.

Tijd voor pizza’s. Maar eerst zelf ovens maken en dat verliep verdacht vlekkeloos. Mooi stonden de geïmproviseerde Boretti’s te glimmen in de bui-tenlucht en werden de kolen van het kampvuur erin geschept om de boel aan de gang te krijgen. Na een ondoordringbaar rookgordijn van zeker drie kwartier konden de pizza’s erin. De een had meer geduld dan de ander, dus de gaarheid vari-eerde van ‘wat zompig nog’ tot ‘deze is wel heel zwart’. Maar smullen was het. En gelukkig zaten de groenten verstopt in de soep vooraf.

En dan nog het hoogtepunt: het smokkelspel in het aardedonker. Tot ontsteltenis van de leiding die de smokkelaars moest betrappen met hun smokkelwaar op weg naar de “Pot” bleken de scouts stiekem heel vaak ongezien voorbij te zijn gerend, gekropen, gerold en getijgerd. Eén lei-der verzuchtte: “100 heb ik er ‘afgeschenen’, ik dacht dat mijn post waterdicht was, wat een schok is dit.”

Na een half uurtje cool down bij het hete kampvuur zat het erop. Ouders waren blij hun kroost weer mee naar huis te mogen nemen. Het was een superdag. En hoewel we allemaal liever ook hadden overnacht, is toch maar bewezen dat ook een coronakamp bij de scouting top is!